Summercourse Excel


Inschrijven
 

Dit jaar organiseert de Excel Academy van maandag 15 tot en met 17 augustus 2022 een summercourse. Wil jij in 3 dagen je vaardigheden ontwikkelen op een prachtige locatie midden in de bossen in de omgeving van Doorn, lees dan verder! 

De summercourse bestaat uit alle lesonderwerpen die je nodig hebt om een interactief dashboard te kunnen bouwen in Excel. Het zijn de belangrijkste onderwerpen uit onze volgende trainingen:

 • Excel II: Formules & Functies
 • Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel
 • Excel V: Power Query & Power Pivot

Na deze summercourse kun je prachtige analyses en rapportages maken en deze presenteren in een overzichtelijk en dynamisch dashboard. Daarnaast kun je met je nieuwe kennis veel voorkomende werkzaamheden in Excel sneller en beter uitvoeren. 

Klinkt dit als een aantrekkelijke en nuttige besteding van je zomer? Schrijf je dan snel in (je collega's mogen ook mee :).

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.075,- per persoon (exclusief 21% BTW).
Dit bedrag is inclusief gebruik van de cursuslaptops, cursusmateriaal, lunch en koffie/thee.

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Onderwerpen

De onderwerpen die we interactief behandelen:  
 • Formules en Functies maken, gebruiken en controleren op fouten. Geavanceerde berekeningen maken en nesten vanuit de diverse functies groepen. Leren werken met de nieuwste Office 365 functies waarvan wij echt de toegevoegde waarde zien. 
 • Werken met tabellen en deze gebruiken als (invoer)bron voor draaitabellen en draaigrafieken, zodat je een dynamisch bereik krijgt. 
 • Dashboard:
  • Maken en opmaken van draaitabellen en draaigrafieken.
  • Slicers en tijdlijnen invoeren en verbindingen leggen.
  • Draaitabel maken vanuit meerdere databronnen en vanuit een map/folder gevuld met CSV of XLSX bestanden.
 • Macro:
  • Een macro maken waarmee je het dashboard vernieuwt door middel van een knop of bij het activeren van het werkblad.
  • Een macro maken terugkerende handelingen sneller uit te voeren.
 • Power Query en Power Pivot
  • Gegevens uit externe bronnen ophalen 
  • Opschonen en moduleren van data 
  • Verschillende query’s combineren en toevoegen 
  • Relaties maken in het gegevensmodel 
  • Simpele DAX-functies leren gebruiken

De bovenstaande onderwerpen zullen resulteren in een dashboard die met één druk op de knop meteen de nieuwste data heeft verwerkt. In deze course gebruiken we veel praktijkgerichte oefeningen, en uiteraard is er in die 3 dagen zeker ook gelegenheid om jouw eigen vraagstukken te bespreken.  

 

Voor wie?

Je hebt al wat ervaring met Excel en je wilt verder komen dan waar nu staat. Of misschien wil je een betere kans op de arbeidsmarkt. Hoe dan ook: goede Excel skills kunnen je hierbij helpen.  

Kom je in aanmerking voor de subsidieregeling STAP-budget, dan is deze vanaf 1 juli bij ons in te wisselen. Kijk voor meer info op www.stap-budget.nl.

De trainers

De cursus wordt verzorgd door Margot Boeklagen en Adriaan Hoenderdos, beide zeer ervaren Excel trainers.  

Wat levert het op?

Je hebt na deze course veel praktische kennis over Excel. Je bent in staat om Excel effectief in te zetten voor jouw organisatie. Een resultaat waar je heel blij mee zult zijn! 

Naast uitgebreid oefenmateriaal en naslagwerk bieden we een follow-up programma. Je krijgt na de summercourse gedurende enkele weken educatieve video’s opgestuurd over de behandelde onderwerpen. Hiermee blijft de kennis die je hebt opgedaan beter behouden.

Voorkennis

Basiskennis van Excel  is nodig voor deelname en om een goed rendement uit deze training te halen. Neem contact met ons op als je twijfelt of je voldoende basiskennis hebt.

Software

Tijdens de summercourse kun je van het Excel programma op je eigen Windows-laptop gebruik maken. Of je werkt op onze laptops waar één van de laatste versies van Excel op is geïnstalleerd. 

Cursusvormen

Deze training wordt interactief klassikaal gegeven. 

Cursuslocaties

De cursus wordt verzorgd in Kaap Doorn Conferentiecentrum, Postweg 9, 3941 KA, Doorn.

Data en locaties (klassikale trainingen)

Overnachten?

Wil je overnachten in dit prachtige conferentiecentrum midden in de bossen van Doorn waar je heerlijk kan wandelen, attracties bezoeken, of ’s avonds met je collega’s kan dineren of nakletsen? Dit kan voor €96,00 pp. per nacht, inclusief ontbijt en toeristenbelasting. 

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.075,- per persoon (exclusief 21% BTW) .
Dit bedrag is inclusief cursusmateriaal, lunch en koffie/thee.

De lessen vinden plaats van 9:30 tot 16:30 uur.
Na aanmelding ontvang je info over de locatie.

*Het inschrijfgeld is inclusief cursusmateriaal, warme en koude dranken, een uitgebreide lunch, gebruik van onze cursuslaptops, een certificaat van deelname en een Follow-up programma met educatieve video’s.

Inschrijven

 

3 garanties bij de Excel Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten.
Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.