Klanten over...

 • Zeer nuttige cursus. Adriaan legt goed uit in een vlot tempo, maar neemt meer tijd indien nodig. Verder heeft hij veel oefenmateriaal tijdens de les die gezamenlijk en/of individueel gemaakt wordt. Ik gebruik Excel al jaren maar ik kwam er toch achter dat ik niet alle mogelijkheden gebruik op de meest efficiente manier. Vooral het aanmaken van de functies en het gebruik ervan vond ik heel nuttig. Ook het naslag werk is heel bruikbaar voor extra oefening en selectie voor gebruik van nieuw verworven kennis. Deze cursus is een aanrader vooral voor de tijdwinst bij het gebruik van Excel in het dagelijks werk.
  Excel II: Formules & Functies
 • Weereen goede cursus excelIII gehad in Arnhem goede uitleg en een prima locatie Reinier bedankt voor de cursus 
  Johan Landman 
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Zeer leerzame cursus als ook mij even te snel ging legt Adriaan het nog een keer uit.
  Leuke lokatie genoeg pauzes zodat je ook hele training scherp blijft.
  Erg Leerzaam bedankt.
  
  Gr Richard
  Excel I: Basis PLUS
 • Ik had nog niet veel ervaring met Excel, door deze cursus is dat veranderd! 
  Een hele fijne dag gehad en veel geleerd..
  Bedankt Adriaan, was perfect verzorgd.
  Excel I: Basis PLUS
 • Leerzame cursus! Prettige sfeer! Groot voordeel dat er vanaf het allereerste moment gehéél vanuit de praktijk gewerkt wordt. Meteen achter de computer! Van de cursisten ontsnapt niemand aan de aandacht van de docent, die al vanaf het moment van binnenkomst de namen kent en pas verder gaat zodra iedereen het behandelde onderdeel onder de knie heeft. Zo niet dan wordt het nogmaals uitgelegd en geoefend. Zeker aan te raden dee cursus!
  Excel I: Basis PLUS
 • Super leuke en erg leerzame cursus, Bedankt voor het geduld en de uitleg
  Excel I: Basis PLUS
 • Heb ik mijn werk dagelijks te maken met Excel. Maar de theorie er achter beheers ik nog niet. Met deze cursus ben ik aardig op weg dat te gaan beheersen.
  Inleiding Excel
 • Goed om de aanwezige kennis op te frissen. Kennis wat duidelijk niet meer up-to-date. Excel blijft ontwikkelen! Margot heeft ons op vlotte en kordate wijze meegenomen aan de hand van heldere en goed voorbereide oefeningen naar de wondere wereld van Excel. 
  Incompanycursus Excel
 • Ik heb een lesdag gehad van Margot Boeklagen in database in Excel. Deze dag heb ik veel geleerd over de database in Excel waar ik nog nooit had gedaan en waar ik niet eens van wist dat het in de database van Excel zoveel kon doen.
  
  Groetjes Jolanda Confuriust
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Ik had al wel enige ervaring met Excel, maar gebruik het programma te weinig waardoor er veel verwaterd was. 
  Ik heb tijdens deze Basis Plus training veel geleerd en het was fijn om onderdelen weer even te herhalen.
  Reinier was een prettige trainer die veel kennis van zaken heeft, maar ook veel praktische kleine tips geeft. Voor mij dus een erg interessante en leerzame dag. 
  Dank je wel Reinier !
  Excel I: Basis PLUS
 • Onvermoed leuke cursus waar ik eindelijk op een heldere manier en aantrekkelijke manier uitstekend uitleg heb gekregen over voor mij 'taaie' stof. 
  Op naar de tweede cursus!
  Excel I: Basis PLUS
 • Ik heb veel geleerd van deze inleiding. Alles werd stap voor stap zeer duidelijk uitgelegd. Ik kijk al uit om aan een vervolg te beginnen.
  Inleiding Excel
 • Prima uitleg over de vele (grote en kleine) mogelijkheden binnen Excel van Margot mogen ontvangen. Daarmee wordt werken in excel een stuk leuker en aangenamer. Nu nog de tijd nemen om het in de praktijk volledig toe te kunnen passen.
  Incompanycursus Excel
 • Een leuke training met duidelijke uitleg van Reinier gehad. Een prima Excel Basis Plus training.
  Excel I: Basis PLUS
 • Beste Margot,
  Ik werk al jaren met Excel en haar voorlopers. Handige tips en vooral de uitleg over verticaal zoeken en de draaitabel waren voor mij erg handig. Dank voor het naslagwerk, ik zal zeker verder oefenen, voordat de opgedane kennis weer een beetje verwaterd is. Het was een fijn een leerzame dag. Hartelijk dank hiervoor ! Groeten Rien Hulshof 
  Incompanycursus Excel
 • Margot is een prima trainer.Voor mij was de opfriscursus Basis nodig omdat MS Excel als programma blijft ontwikkelen. Ik ben erg blij met de handige tips en heb zin in de vervolgcursus.
  Incompanycursus Excel
 • Prima training met veel handige tips en trucs en een overenthousiaste trainer.
  Excel II: Formules & Functies
 • Best een goede introductie over het hoe en wat in exel verder kann ik er nog niets mee bedrijfs techniechs gezien ben benieuwt naar de cursus 
  Inleiding Excel
 • Ik ben er net mee begonnen maar ik vindt de manier van lesgeven 
  super een paar keer herhalen en je snapt het ga zo door ik kan er 
  echt wat mee.
  
  Gert Klomp
  Inleiding Excel
 • Leuke beginnerscursus waar je toch ook als gevorderde nog wel dingen uit kunt leren, waarvan je denkt: Oh dat kan dus ook zo of He dat gebruikte ik nog niet op die manier.
  Inleiding Excel
 • Fijn dat het korte filmpjes zijn.
  Groot deel was bekend omdat ik al best veel met Excel werk, maar toch nog tips opgestoken. En een goede voorbereiding op de Basis Plus cursusdag.
  Inleiding Excel
 • Een super cursus. De voorgaande twee cursussen heb ik enorm veel handigheidjes geleerd, waar ik heel vrolijk van werd. In deze cursus heb ik enorm veel nieuws geleerd. En van al die nieuwe mogelijkheden, functionaliteiten, enz. werd ik gelukkig :-). Hierdoor wordt werken met Excel echt leuk en word je misschien net zo bevlogen als de cursusleider.
  De cursus gaat wel in een zeer snel tempo, maar bedoeling is om je zoveel mogelijk te leren en dat je er zelf mee aan de slag gaat. 
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Zeer goede en heldere uitleg in deze excel cursus voor beginners. 
  Inleiding Excel
 • Zeer fijne en duidelijke cursusdag gehad..Alles was goed geregeld ook een prima lunch gehad. 
  Margot is een prettige docent.. Ze kon alles goed en duidelijk uitleggen.. Al met al een leerzame dag gehad.. 
  Excel I: Basis PLUS
 • Zeer nuttige cursus. Ik ben zeer te spreken over de manier waarop Adriaan de les aanpakte. Verder goed cursusmateriaal en een mooie goed verzorgde locatie. (Nest te Amstelveen)
  Excel II: Formules & Functies
 • Erg positief. De uitleg is duidelijk en to the point. Bovendien begrijpt Adriaan hoe wij werken met Excel en kon daarom veel handige praktische tips geven, naast uitleg de wat meer ingewikkelde functies van Excel. 
  Incompanycursus Excel
 • Training was erg leerzaam met een prima docent. Adriaan is duidelijk in zijn uitleg. Een prima excel plus training.
  Excel I: Basis PLUS
 • Ik heb al een behoorlijke ervaring met Excel maar heb evengoed nog een hoop leuke handigheidjes meegekregen van Margot. 
  Incompanycursus Excel
 • Nuttig en duidelijk uitleg gehad, interactie met de groep houd je scherp ! De oefeningen zijn leuk om te doen. Adriaan is een prima trainer, bouwt de les goed op. 
  Ik zie uit naar een vervolg cursus !!
  Incompanycursus Excel
 • Fijne cursus met voldoende aandacht voor alle cursisten!! Goede uitleg! Nu zelf nog blijven oefenen!
  Excel II: Formules & Functies
 • Basis training Excel, ik dacht hier een paar handige tips op te doen maar sta tot op de dag van vandaag nog versteld met wat er allemaal mogelijk is en er is een wereld open gegaan voor mij. Er worden zaken uitgelegd die je dagelijks kan gebruiken en je efficientie met werken met excel enorm vergroten. ik zeg laat je verbazen.
  Incompanycursus Excel
 • Super training! Goed voorbereid, duidelijke uitleg en voorbeelden. Zowel voor de ervaren maar ook goed bruikbaar voor de beginner van Excel. De dag is voorbij gevlogen en er had zeker nog een dag bij gemogen wat mij betreft. Bedankt Adriaan.! 
  Excel Tips & Tricks voor ervaren Excel gebruikers
 • Wederom een goede cursus met een vlot tempo, waar ik veel handigheidjes en nieuwe functionaliteiten heb geleerd. Ik pas al veel van het geleerde toe in de praktijk, evenals wat ik uit de eerste cursus heb geleerd.
  En dat op een bijzondere locatie, met een geweldige lunch verzorgd door een chef-kok en een zeer bevlogen cursusleider.
  Excel II: Formules & Functies
 • Prima training. Didactisch is het allemaal prima in orde, en het enthousiasme van de docent werkt ronduit aanstekelijk!
  Excel II: Formules & Functies
 • De trainingen van de Excel Academy heb ik met heel veel plezier gedaan. Ik ben begonnen bij de basis cursus en heb uit eindelijk alle vier de cursussen gedaan! Adriaan is een ontzettend fijne docent, met passie voor het lesgeven. Hij weet iedereen te betrekken bij de cursus, ook wanneer de een wat sneller gaat dan de ander. Met behulp van differentiëren kan je jezelf blijven uitdagen! Op de locatie Amstelveen hangt een fijne sfeer en wordt een goede lunch bereid. Kortom: Ik ben erg tevreden! 
  Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel
 • Ik zou deze cursus aan iedereen, die net zoals ik, excel helemaal niet kent, maar hiermee moet gaan werken. Adriaan is een goede, leuke docent die excel stapje voor stapje aan je uitlegt. Hij doet het eerst voor op een groot scherm en nadien kun je zelf oefenen. Het is een klein groepje en je krijgt alle aandacht. Adriaan geeft op al je vragen een duidelijk antwoord. Er is genoeg tijd voor tussendoor een kopje koffie en 's middags is er een heerlijke lunch. En de cursus wordt gegeven op een locatie die goed te bereiken is met openbaar vervoer. Adriaan bedankt en waarschijnlijk kom ik nog een keertje voor een vervolgcursus ! 
  Excel I: Basis PLUS
 • Het was een fantastische ervaring. Bij basis plus verwacht je niet gelijk dat je aan de slag kan en concreet de problemen waar je tegen aan loopt beantwoordt te krijgen. Dit is wel het geval geweest. 
  De avond na de training gelijk de aantekeningen uitgewerkt en de volgende dag de eerste oefeningen gedaan die je na de training krijgt om de geleerde stof gelijk weer in de praktijk te brengen. 
  Complimenten voor de heldere uitleg van Reinier, heel veel dank daarvoor! Het is een absolute aanrader voor iedereen.
  Excel I: Basis PLUS
 • Vooraf werd ik gebeld omdat ik enige inschrijving was: of ik wilde verzetten of een op een cursus wilde. Fijn dat er een keuze wordt gegeven. Cursus één op één gedaan met Adriaan op pittig tempo. Veel geleerd, veel (voor mij) nieuwe toepassingen doorgenomen. Met name draaitabellen gaan voor mij heel veel tijd besparen. Persoonlijk tabel-probleem kunnen aankaarten en duwtjes in goede richting gekregen. Kortom nuttige dag!
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Een hele prettige cursus om te volgen. Duidelijke stappen en ook uitstapjes naar de praktijk n.a.v. vragen van cursisten. Ondanks dat ik al langere tijd met Excel werk, toch heel wat handigheden en ook nieuwe zaken geleerd. Duidelijke uitleg en voldoende oefeningen in een kleine groep. Absoluut een aanrader! Ik ga zeker cursus 2 volgen!
  Excel I: Basis PLUS
 • Een duidelijke uitleg en zeker een aanrader. 
  Inleiding Excel
 • Ook deze cursus was erg leerzaam. Adriaan geeft op een prettige manier les, met veel enthousiasme en energie.
  Excel II: Formules & Functies
 • Heel interessant om toch eens een beetje te weten hoe exel werkt, en met deze mini cursus krijg je t al een goede indruk .helemaal leuk.
  Inleiding Excel
 • Hi Adriaan, 
  
  Ook ik heb de training erg leerzaam en leuk gevonden. Jouw enthousiaste manier van uitleggen werkt behoorlijk inspirerend. Bedankt hiervoor! Ik ga mij zeker nog inschrijven voor vervolgtrainingen.
  Excel II: Formules & Functies
 • Het was een prima cursus, de dag vloog om. Ik heb leuke dingen geleerd. Excel wordt er nog leuker door.
  Mariëtte de Vries, Hogeschool Inholland
  Excel II: Formules & Functies
 • Ook les Excel III lijsten en draaitabelen was zeer leerzaam, met handige tips.
  
  Op naar Les IV
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Weer nieuwe tools geleerd. Bedankt
  Inleiding Excel
 • Nuttig, heel nuttig. Prettige les met een enorme vaart. Boeiend tot de laatste minuut. Zeker een aanrader.
  Excel II: Formules & Functies
 • Gooede en leerzame dag en voor elk niveau bij te houden. Prettige lerares met veel verstand van zaken , op naar de volgende module
  Excel I: Basis PLUS
 • Zowel de cursus Excel I en Excel II gevolgd, beide zeer leerzaam en goed te volgen.
  Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt in Excel, Adriaan neemt de tijd voor iedereen. Hij  geeft de ervaren kandidaten wat extra oefeningen en neemt de tijd voor minder ervaren kandidaten.
  Een top cursus, aanrader voor iedereen.
  Simone Groothuis
  Excel I: Basis PLUS
 • Deels herkenning, maar ook echt verdieping, tips en trucs en nieuwe dingen.
  Ik kijk uit naar deel II
  Excel I: Basis PLUS
 • Het is leuk om training te krijgen van iemand die gepassioneerd is en als doel heeft zijn leerlingen iets waardevols mee te geven. Ik wil Excel Academy echt aanraden wanneer je excel wil begrijpen en als tool in je werk gaan gebruiken!
  
  Bedankt!
  
  Frenklin Kiemeney
  Excel I: Basis PLUS
 • Zeer goed opbouwende cursus. Fijne kleine groep. En veel tips gekregen.
  Excel II: Formules & Functies
 • Wij hebben een tweedaagse incompanycursus Excel gevolgd op het gebied van datavisualatie in Excel en Power BI. Arthur heeft helder en gestructureerd laten zien wat de verschillende mogelijkheden hiervoor zijn. Dat we ook onze eigen praktijkvoorbeelden konden aandragen was absoluut van toegevoegde waarde!
  Incompanycursus Excel
 • Een leerzame dag met veel oefenstof en praktijkvoorbeelden.
  Margot legt de dingen helder en duidelijk uit. De locatie is prima (conferentiezalen Engels, Rotterdam) en zeer goed bereikbaar.
  M.b.v. het naslagwerk kun je alles nog eens doorlopen en evt. dingen opzoeken achteraf. Handig!
  Excel II: Formules & Functies
 • Zeer fijne en leerzame cursus gehad.. Nou in de praktijk gaan brengen.. Bedankt Adriaan voor de duidelijke en gezellige cursusdag
  Excel II: Formules & Functies
 • Vandaag de cursus Formules & Functies gevolgd.Echt een aanrader om veel meer uit Excel te halen en daardoor veel efficiënter te werken. Adriaan Hoenderbos gaf ook steeds veel handige tips. Door de praktijkoefeningen én het enthousiasme van Adriaan was het een "levendige" cursus.
  Via de mail het naslagwerk met oefenbestanden ontvangen, zodat we de stof kunnen oefenen en het geleerde op deze wijze in de praktijk kunnen toepassen.
  Excel II: Formules & Functies
 • Ik heb gisteren de eerste van in totaal 4 cursusdagen gehad. Ik ben al redelijk bekend met Excel en ik verwachtte daarom dat Basis PLUS vooral een opfrisser van bestaande kennis zou zijn. Duidelijk verkeerd gedacht! Veel nieuws geleerd dat ik in mijn functie direct kan gebruiken. Adriaan weet de stof op een energieke en leuke wijze snel over te brengen. 
  Ik heb nu al zin in deel 2!
  Excel I: Basis PLUS
 • Een prima dag gehad met veel nuttige tips en nieuwe kennis. Prettige sfeer en prima locatie.
  Excel II: Formules & Functies
 • Gebruik zelf regelmatig Excel maar heb toch met plezier de lesjes gevolgd. 
  Inleiding Excel
 • Erg leerzaam
  Inleiding Excel
 • De lessen worden helder en in een rustig tempo uitgelegd. Ik ben een vaste gebruiker van excel en zal het zeker aanbevelen in mijn omgeving. Voor de tips heb ik mij ook aangemeld dus ik blijf op de hoogte van jullie activiteiten.
  Inleiding Excel
 • Complimenten, dit is een zeer prettige cursus om te volgen. De hoofdstukken zijn niet te lang, zijn in een prettig tempo weergegeven, en het smaakt inderdaad naar meer.  Het is fijn dat je de training kunt volgen wanneer het jou uitkomt en in je eigen tempo. Je kunt meteen dingen uitproberen door een exel bestand te openen waar je mee aan het experimenteren gaat. Zo spring van de cursus naar je oefen exelbestand en kun je wat je geleerd hebt direct uitproberen.
  Inleiding Excel
 • De cursusleider probeerde zoveel als kon uit de dag te halen
  Excel I: Basis PLUS
 • Uitgekeken naar deze cursus. En voldeed volledig aan verwachting. Weer super leuk gebracht door Reinier met veel enthousiasme, humor en persoonlijke aandacht. Ondanks dat ik al aardig wat van formules wist, toch veel tips en trucks geleerd. Dus echt nuttige cursus! Kijk nu al uit naar (helaas) mijn laatste excelcursus.
  Excel II: Formules & Functies
 • Ik vond het een leerzame dag en alles werd duidelijk en rustig uitgelegd, waardoor het voor iedereen als erg plezierig werd ervaren!
  Excel I: Basis PLUS
 • Bedankt voor de medewerking. 
  Voorlopig ben ik nog bezig om de kennis die ik bezit te beoefenen.
  Indien nodig zal ik later op uw aanbod terugkomen.
  Met vriendelijke groet.
  Cor
  Inleiding Excel
 • Lesstof was precies goed voor 1 dag, de basis kennis voor grafische analyse, macro's, samenwerken in Excel zijn goed gelegd. 
  Locatie centrale ligging (Engels te Rotterdam), fijne ruimte 
  Tip: Bedenk vooraf welke bestanden je zou willen verbeteren n.a.v de training. Dit helpt je gedurende de training te bedenken wat jij aan de leerstof hebt, i.p.v enkel de oefeningen uit te oefenen. 
  Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel
 • Was bijzonder goede lesdag! Waarvoor mijn dank. De vierde module was net zo boeiend als de voorafgaande. Het tempo lag soms te hoog, maar Adriaan nam dan wat gas terug. 
  Ik zie nu hoeveel toepassingen en mogelijkheden Excel te bieden heeft.
  
  tip ! ga eens naar locatie Eindhoven. Het gebouw is inspirerend en van de Zweedse kok krijg je een powerlunch om je brains actiever te maken. Het helpt. Echt! 
  Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel
 • Leuke leerzame dag gehad. Fijn dat het een kleine groep was (5 personen) en een docent die het goed kon uitleggen. Ik heb er veel aan gehad en kon thuis gelijk aan de gang met de problemen waar ik tegen aan liep. Een echte aanrader!!
  Excel I: Basis PLUS
 • Zeer persoonlijke cursus met duidelijke uitleg. Korte lijntjes zodat je problemen snel verholpen zijn als je hulp nodig hebt. Je leert heel snel heel veel!
  Excel II: Formules & Functies
 • Een van de weinige cursussen waar ik echt iets aan had: hands on oefenen en de theorie die verteld werd werd gelijk toegepast. Adriaan nam de tijd om individuele vragen te beantwoorden. wat ik geleerd heb zal me uren werk besparen.
  Incompanycursus Excel
 • Ik werk wel met Excel maar wist toch nog een aantal dingen niet die hier aan bod kwamen. Ik vond het zeer leerzaam en alles werd op een duidelijke manier uitgelegd! Ik zal het zeker aanbevelen aan iedereen die met Excel wil gaan werken. Bedankt voor deze inleiding in Excel!
  Inleiding Excel
 • Weer een fijne cursusdag er op zitten. Grafisch is er zoveel mogelijk, dat je er niet over uitgesproken raakt (bijna). Hoe samen met collega's te werken met één bestand mogelijk/beter/beveiligd kan was ook zeer nuttig. Macro's kwam een beetje in verdrukking, daar had ik persoonlijk langer mee willen stoeien en oefenen.
  Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel
 • Een aanrader voor iedereen de ExcelIV cursus! Adriaan speelt prima in op de wensen en de praktische voorbeelden van de cursisten. Voor iedere situatie/casus zijn er sjablonen voorbereid, zodat je gemakkelijk overzichtelijke calculaties kan maken. De cursus is goed gefaliciteerd, overal is aan gedacht waardoor de totaal beleving als uitermate prettig te omschrijven is. Ik ga zeker voor de volgende cursus bij de Excel Academy!
  Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel
 • Ik ben bij de KvK een persoon die in het hele land bekend staat als excel-expert, al weet ik maar al te goed dat je al gauw als expert wordt gezien als een ander niets weet. Ik wil graag in een later stadium alle modules gaan doorlopen, maar vond het al wel interessant om de "gratis inleiding te volgen. Ook daarin worden al diverse zaken behandeld die ik weer kan gebruiken, zaken die ik nog niet wist of die sneller kunnen dan ik wist. Een enorme aanrader dus voor iedereen die weet hoe excel kan bijdragen aan een effectieve en efficiënte organisatie.
  Inleiding Excel
 • Fantastische cursus met een even fantastische cursusleider. Ik ben een ervaren excel gebruiker en je denkt alles te weten. Niet dus. Deze cursus heeft veel geleerd waardoor ik Excel nog beter (en sneller) kan benutten. TOP !
  Excel Tips & Tricks voor ervaren Excel gebruikers
 • Een intensieve dag omdat veel van de stof voor mij nieuw was. Er wordt goed rekening gehouden of iedereen het kan volgen en de hulp van mede cursisten is ook heel fijn. Heel veel snel toetsen geleerd. Zoveel functies die het werken met Excel veel makkelijker en leuker maakt.
  Excel II: Formules & Functies
 • De cursus werd gegeven door Adriaan Hoenderdos welke dit op een zeer enthousiaste manier deed. 
  Het was een leuke maar vooral leerzame dag en zeker een aanrader voor diegene die zich wil ontwikkelen in MS-Excel. Voor een docent is het natuurlijk altijd een dilemma om de juiste balans te kiezen tussen de noodzakelijk diepgang per onderwerp en het aantal onderwerpen te behandelen in een dag. Zelf zou ik het zeker een aanrader vinden om een dergelijke cursus over meerdere dagen te spreiden en tussentijds de cursist aan de slag te laten gaan met een aantal opgaves die klassikaal worden behandeld. Op deze manier wordt er volgens mij nog meer rendement uit een dergelijke cursus gehaald.
  Excel II: Formules & Functies
 • Zeer nuttige cursus waar we ontzettend veel aan hebben. Duidelijke uitleg en oefeningen. Mijn collega en ik hadden een training op maat, we hebben zelf aangegeven waarvoor wij Excel gebruiken (willen gebruiken) en naar aanleiding daarvan hebben we zeer veel nuttige informatie gehad.
  Incompanycursus Excel
 • Prima dag gehad en zeker nuttige tips gekregen in een zeer leuke omgeving.
  Excel I: Basis PLUS
 • Goede cursus! Adriaan ging op tempo door de stof heen, liet ons veel zelf oefenen en hield iedereen binnen boord als het te snel zou gaan. Zelfs aandacht voor detailvragen en een luchtige noot op zijn tijd. Knap hoor!
  Excel I: Basis PLUS
 • Het was een duidelijke uitleg en daar ik een klein beetje met Excel al heb gewerkt, was het mij duidelijk. Het ging wel ietwat vlug, maar dat ligt aan mijn leeftijd, ben ik bang. Herhalen van de lessen zal ik zeker doen.
  Inleiding Excel
 • Mooie korte uitleg....jammer dat er niks met opslaan en opslaan als wordt uitgelegd , daar heb ik moeite mee.
  Ik ga binnenkort een korte cursus bij jullie volgen 
  Inleiding Excel
 • Duidelijk vertelde informatie zorgt ervoor dat ik het langer kan onthouden. 
  Inleiding Excel
 • Hoi Adriaan,
  Gisteren in Amstelveen (mooie lokatie) de 4e module gehad van de excel-training, was wederom een inspirerende dag die veel te kort was. Wat een mogelijkheden heeft excel toch. Goede uitleg, individuele aandacht en je enthousiasme over de stof is zeer aanstekelijk. 
  Voor iedereen die met excel werkt zijn alle modules echt een aanrader, ook deze module met onderwerpen als grafieken en macro's is geweldig. Tussendoor geef je nog "simpele" tips die je al veel werk schelen.
  In 1 woord: fantastisch
  Bouke Kloosterman
  Teamleider Backoffice Kamer van Koophandel
  Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel
 • Deze cursus is super,
  Je leert en verfrist de basis van Excel. 
  Kleine groep, dus veel aandacht. 
  Excel I: Basis PLUS
 • Duidelijk en begrijpelijk voor ieder beginner. 
  Inleiding Excel
 • Zeer leerzame training. Ook de handleiding naderhand is erg prettig. 
  Incompanycursus Excel
 • Op voorhand leek mij een 8-urige Excel trainingsdag veels te lang en saai. Dat is niet het geval gebleken, dankzij Adriaan. De tijd vloog om, en aan het einde van de dag zat mijn hoofd vol met enthousiasme, handige tips en tricks.
  Incompanycursus Excel
 • Fijne uitleg en zeker een leerzame cursus! Ook is er een lekkere lunch verzorgd en de locatie in Amsterdam is goed te bereiken met het OV.
  Excel II: Formules & Functies
 • Onderwerpen worden op maat behandeld. Fijne docent met aandacht voor alle cursisten! De groep was gelukkig niet te groot waardoor eenieder aan de beurt kwam. Veel geleerd tijdens deze cursus; nu nog gaan toepassen ! 
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Goede cursus, eenvoudig en ter zake.
  Inleiding Excel
 • leuke cursus erg leerzaam en goed te volgen.
  rechter muisknop en geduldig lezen... 
  ook handige tips voor andere programma's zoals Microsoft word en outlook
  
  zeker een aanrader, nu nog in praktijk brengen ;-)
  
  Groetjes Petrina
  Excel I: Basis PLUS
 • Ondanks dat ik al best veel wist heb ik heel veel opgestoken! De uitleg was duidelijk en ik heb er nu al profijt van!
  De andere exceltrainingen wil ik zeker ook gaan volgen! Bedankt voor de "kneepjes" die zijn aangereikt.
  En Adriaan, dank voor je enthousiasme, je hebt me aangestoken!
  Excel I: Basis PLUS
 • Een zeer waardevolle training. Heel informatief met handige tips en trucs en er worden veel oefeningen gedaan. Adriaan is een zeer ervaren docent. We waren met een klein groepje waardoor er veel aandacht was. Helaas was de dag zo voorbij gevlogen. Kortom, een aanrader voor iedereen!
  Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel
 • Cursus was geheel in overeenstemming met het verwachtingspatroon.
  Heldere, klantvriendelijke en deskundige manier van lesgeven door deskundige docent.
  Ook nog tijd en aandacht voor specifieke vragen van cursusten.
  Alles bij elkaar een cursus die ik zeker aan anderen zal aanbevelen.
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Het was een bijzonder leerzame dag, en Reinier heeft op een hele prettige en rustige manier alles uitgelegd! Ik kan het een ieder van harte aanbevelen die meer uit het programma Excel willen halen!
  Excel I: Basis PLUS
 • Leuke cursus, als leek moest ik voor het werk een rooster opzetten via excel. Na weken uitzoeken hoe dit moest zonder resultaat is het mij dmv de uitleg toch gelukt. Ondanks dat er geen video was over het maken van een grafiek.
  Dus zeker waardevol
  dank je wel
  Inleiding Excel
 • Zeer nuttig. Ik heb weer wat slimme dingen geleerd! Verder heel positief de manier van overbrengen en de mogelijkheid om het naslagwerk nog eens rustig in te zien. Zeker een aanrader! 
  Excel I: Basis PLUS
 • Zeer goede cursus. Ook aan te raden voor cursisten die al goed overweg kunnen met databases en pivottables/draaitabellen. De cursus is een combinatie van uitleg, oefenen en ruimte voor vragen en opmerkingen. Adriaan Hoenderdos is hier heel goed in.
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • - Dit vond ik de leukste van de 3.
  - De groep was top! Het niveau sloot goed op elkaar aan. Dit vond ik de andere keren minder.
  - Veel handige tips (maak van alles een tabel is de gouden tip ;-))
  - Tempo was lekker hoog. 
  - Veel gezien. Net te weinig tijd.
  
  Tip: je hebt verschillende soorten 'leerlingen' (Google: KOLB). Sommige 'leerlingen' zijn echte doeners en die moeten het gewoon meerdere keren (fout) doen en opnieuw doen (FailFaster). Daarom zijn de oefeningen achteraf heel erg handig, maar tijdens de les zou het voor mij persoonlijk nog beter werken om me te laten stoeien met de oefeningen, het fout doen en dan uitleg geven wat ik fout heb gedaan. 
  
  Bedankt voor de vele dingen die ik heb geleerd en wie weet mag ik nog een keer op training.....
  
  Tot ziens! 
  Groetjes, Sabina
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • De laatste training van 4 in een rij. Wederom zoveel geleerd op een inspirerende locatie van een super enthousiaste cursusleider, die je in een vlot temp zoveel mogelijk wil laten kennismaken met de vele opties en functionaliteiten die Excel te bieden heeft.
  Ik raad aan de cursussen niet te snel achter elkaar te volgen, zoals ik heb gedaan (alle 4 in 2 maanden). Zo geef je jezelf de tijd om al die tips en nieuwe functionaliteiten per cursus je eerst eigen te maken (ja, je moet er echt zelf mee aan de slag na de cursus), voordat de volgende hoeveelheid waardevolle informatie je hersenen overspoelt :-).
  Ik heb genoten van alle 4 de cursussen en pas al veel handigheidjes toe die me veel tijd schelen en begin de eerste nieuw geleerde functionaliteiten ook al te gebruiken in mijn werk. 
  Een zeer tevreden cursist!
  Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel
 • Met veel plezier Excel cursus I, II en III mogen bijwonen. Erg te spreken over het lesmateriaal en de docent (Adriaan). Aandacht voor iedereen en neemt tevens ruimschoots de tijd om alles op een fijne manier uit te leggen. Verder is het erg prettig dat er digitaal oefenstof en naslagwerk volgt nadat men de cursus heeft volbracht.
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Ik heb genoten van een informatieve en prettige lesdag waarbij tijdig even tijd was voor een koffiepauze en een uitgebreide lunch. Veel was me al duidelijk maar ook een aantal handigheidjes geleerd.
  Ik hoop binnenkort vervolglessen te krijgen in dezelfde zetting die wat dieper op de Excel stof ingaan.
  Excel I: Basis PLUS
 • Adriaan heeft vandaag laten zien dat hij auditief gehandicapte cursisten ook kan opleiden.
  Mooi om te zien hoe hij hier mee omgaat.
  De hele groep geeft hij meer als voldoende aandacht.
  Hartelijk Dank!
  
  Jan Kuijer
  Excel I: Basis PLUS
 • Zeer interessante cursus. Heb nu al veel geleerd.
  Inleiding Excel
 • Professionele cursus, veel geleerd en Adriaan blijft je de hele dag boeien met Excel.
  Locatie en lunch waren ook inspirerend. 
  Excel I: Basis PLUS
 • Zeer leerzame cursus die gegeven wordt door een enthousiaste docent! Heel veel nieuwe dingen geleerd en handigheidjes ontdekt. Ook fijn dat er oefenmateriaal en naslagwerk beschikbaar is voor na de cursus.
  Excel I: Basis PLUS
 • Goede cursus. Ik heb er al weer veel van geleerd! Zal de verdere cursussen blijven volgen.
  Inleiding Excel
 • prima cursus, goed tempo en duidelijke uitleg, veel weetjes en ook voor mensen die al met excel werken zeker nuttig om de basis plus te volgen. Goed voorbereid en ook tijd voor vragen.
  Leuke locatie en prima lunch. 
  Excel I: Basis PLUS
 • Ik had het geluk om de enige deelnemer te zijn en heb dus privé-les gehad. Ik had deze training jaren eerder moeten doen, had me heel veel tijd en hoofdbrekens gescheeld. Goede praktische uitleg en veel opgestoken en het was nog leuk ook. Adriaan bedankt.
  Excel I: Basis PLUS
 • Enorm leerzame dag. Tips en tricks door een super inspirerende trainer. Hoog tempo, duidelijke uitleg en zeker voldoende ruimte voor vragen en een lolletje tussendoor. De dag is omgevlogen.
  Adriaan bedankt!
  Excel I: Basis PLUS
 • Samen met een collega, de cursus Basis Plus gevolgd. Deze was zeer geslaagd, Excel is opnieuw ontdekt. Waardevolle training. Dank je Adriaan.
  Excel I: Basis PLUS
 • Ik werk al jaren met Excel, maar in deze inleiding hoorde ik toch weer nieuwe tips!
  Inleiding Excel
 • Prettig verrast door een kordate en heldere 'walk through' door Margot van sommige nog onontdekte briljante stukjes software. Mooie aansluiting van tempo en inhoud aan mijn niveau en naar ik meen ook naar andere niveau's van andere cursisten. Een knap staaltje werk. En, zeker niet onbelangrijk, nooit saai! Een dag lang op het puntje van m'n stoel maak ik niet vaak mee. Veel dank verschuldigd.
  Incompanycursus Excel
 • Leuke cursus. Goede, heldere uitleg met persoonlijke aandacht, prettig als je net begint met Excel. Alles wordt stap voor stap besproken en genoeg tijd voor extra uitleg. Klein groepje werkt prettig. 
  
  Patricia van der Veldt
  Excel I: Basis PLUS
 • Hallo Adriaan, ik heb de 2 trainingen erg leerzaam en leuk gevonden. Bedankt daarvoor.
  Ik ga mij zeker nog inschrijven voor de vervolg trainingen.
  Excel II: Formules & Functies
 • De basis cursus was heel waardevol. Reinier legt alles heel goed en duidelijk uit. Verder was alles ook goed geregeld. Koffie / thee / lunch / locatie en pauzes - allemaal prima. Reinier deed de cursus ook op een hele leuke vriendelijke manier. Echt een aanrader ! Ik wist echt nog bijna niks van Exel en het had ook niet mijn interesse. Dankzij Reinier heb ik een hoop geleerd en wordt Exel ook leuker voor mij. Dank je wel !
  Excel I: Basis PLUS
 • Heel handig hoor, die korte instructiefilmpjes. Ben er blij mee. En fijn om even je geheugen op te frissen en wat nieuwe dingen te leren. 
  Inleiding Excel
 • Veel handigheidjes geleerd. Dit gaat zeker tijdsbesparing opleveren.
  Veel geleerd over wat allemaal mogelijk is met draaitabellen en dynamische tabellen.
  Bedankt voor de goede uitleg!
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Met name de omgang met snel toetsen en gebruikersgemak zullen mij zeker helpen om sneller en efficiënter met excel om te kunnen gaan. De dag vloog voorbij doordat je ook zelf aan de gang gaat (zeer interactief) Ben erg benieuwd naar de vervolg cursus
  Excel I: Basis PLUS
 • Ik vond het een zeer leerzame duidelijk cursus. De uitleg was prima. Het enthousiasme was goed.
  Excel is zoveel omvattend dat je erover kan blijven vertellen. Maar mijn basiskennis is door de cursus enorm gestegen. Ik ga ermee aan de slag. Ik ben zeer tevreden.
  Excel I: Basis PLUS
 • Bijzonder prettig om in een half uurtje zoveel praktische dingen te leren. Ben er blij mee!
  Inleiding Excel
 • Hallo Adriaan,
  Ik heb de videolessen als leerzaam ervaren. Inmiddels heb ik mijn eerste cursus Excel basis plus voor beginners en gevorderden afgelopen vrijdag gevolgd. Zoveel nieuwe, leerzame, handige tips gekregen. Ik popel om het te gaan toepassen. 
  Gr. Resi
  Inleiding Excel
 • Ik werk al 20 jaar met Excel, maar tijdens de cursus heb ik veel nieuwe manieren geleerd om je informatie te bewerken. Adriaan weet het lesstof zeer goed over te brengen. Omdat je tijdens de uitleg zelf ook mee doet blijft de theorie ook veel beter hangen. Adriaan neemt net zo lang de tijd totdat iedereen uit de groep het snapt. Kortom een zeer inspirerende dag. Nu er zelf mee aan de slag.
  Excel II: Formules & Functies
 • een eye-opener, de instap van 5 lessen excel. ik ga er zeker mee door. waar, - dit is nog de vraag. wel is excel academy een erg goed begin geweest.
  Inleiding Excel
 • Een fijne cursus waarbij goed rekening werd gehouden met de hulpvraag. Bedankt!
  Excel I: Basis PLUS
 • Veel geleerd in 1 dag in een prettig tempo, niet te snel maar ook geen minuut verveeld;) Margot is duidelijk, heeft goed door wie extra hulp nodig heeft en maakt het ook voor degene met iets meer ervaring interessant. Hele mooie locatie, uitstekende catering.
  Excel I: Basis PLUS
 • Ik vond het super nuttig! A day well spent. En Adriaan deed het heel goed! Snel genoeg maar ook met veel geduld waar nodig. En het is kei nuttig om meer van excel te leren, omdat je veel van deze kennis ook in andere programma's kan gebruiken. Al met al een echte aanrader!!!
  Excel I: Basis PLUS
 • Heel hartelijk dank voor de 'op maat' gegeven training aan onze groep. Naast kleine handigheidjes hebben we veel antwoord gekregen op onze vragen. Met een duidelijke, geduldige en prettige uitleg van Margot en veel oefenmateriaal gaan we Excel in de toekomst alleen maar meer en met meer plezier gebruiken.
  Dank, Leonie
  Incompanycursus Excel
 • Prima cursus, goed tempo met een vakkundige instructeur.
  Excel I: Basis PLUS
 • Vele handigheidjes door Adriaan gedeeld. Door gebruik leenlaptop kan direct worden geoefend en onduidelijkheden worden besproken. Veel informatie in een rap tempo, de dag was (te) snel voorbij!
  Excel II: Formules & Functies
 • Zeer goede cursus. De trainer heeft veel kennis, gaat makkelijk door de materie, is gestructureerd en zeer behulpzaam. 
  Excel II: Formules & Functies
 • Veel geleerd! Wat is er veel mogelijk via de knoppen onder het lint, en wat kun je ontzettend veel met verticaal zoeken en draaitabellen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg.
  Adriaan, bedankt voor de individuele hulp aan het einde van de les. Kan hiermee weer verder :-)
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Leerzame dag, veel geleerd, nu oefenen. Er wordt redelijk wat stof behandeld. Voldoende gelegenheid om zelf te oefenen. Prima cursus!
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Voor mij een eye-opener in Excel! Ga er zeker mee aan de slag.
  Inleiding Excel
 • Ben zeer tevreden tijdens de uitleg laat je meteen zien hoe het moet erg duidelijk.
  Ik doe nog steeds een klein beetje in excel zoals mijn administratie, hypotheek.
  Bedankt voor de inleiding
  Inleiding Excel
 • Erg fijne cursus om een goede basis kennis van excel op te doen. Kleine groep, 5 cursisten, dus veel tijd en ruimte voor vragen en persoonlijke aandacht. Ik heb echt het gevoel dat ik nu alle vaardigheden beheers om overzichtelijk en snel in Excel te werken. 
  Excel I: Basis PLUS
 • Veel bijgeleerd tijdens de cursus excel basis plus.Duidelijke uitleg in een kleine groep op een mooie locatie. Veel handige tips waardoor je nog meer uit het excel kunt halen.Is zeker een aanrader, ook als je al met excel bekend bent.
  Excel I: Basis PLUS
 • Wij hebben gekozen voor een incompany cursus zodat we een cursus op maatwerk kregen. Dit is echt heel goed bevallen. Er zit veel meer in excel dat we nog niet wisten dan we dachten en gaan ook zeker voor een vervolg. De trainer legt heel goed en duidelijk uit en de dag vloog voorbij! Zeker een aanrader!
  Incompanycursus Excel
 • Interessante dag. Veel geleerd in korte tijd en prettige sfeer. Alles was in duidelijke taal, misschien af en toe iets te snel. Door de kleine groep was er tijd voor iedereen. Uitstekende catering.
  Excel I: Basis PLUS
 • Ik heb de lessen gevolgd vanwege een sollicitatie gesprek als receptioniste. Ik heb totaal geen ervaring in dat beroep dus ik wilde voorbereid zijn. De 5 lessen waren zeer nuttig en ik heb er veel van geleerd. Het leuke was dat ze bij het bedrijf met een totaal ander programma werken, maar omdat ik Excel al goed onder de knie had was dat programma geen probleem. Nu maar hopen dat ik aangenomen wordt. De lessen zijn zeker een aanrader. 
  Inleiding Excel
 • Ik zou deze cursus omschrijven als vlot, praktijk gericht (veel kleine handigheden worden besproken), heel persoonlijk en uitdagend genoeg voor zowel mensen die echt net beginnen met Excel als voor mensen die al een tijdje met Excel werken. Daarnaast is de lunch en studie ruimte (opgeknapte oude boerderij) echt geweldig. Al met al een aanrader.
  Excel I: Basis PLUS
 • Duidelijke uitleg en een dag met veel interactie. Adriaan, je bent echt een toptrainer. Heel erg bedankt. 
  Incompanycursus Excel
 • Excel III was wederom een prima dag wederom door Adriaan’s enthousiasme. Het was een kleine groep(3 man) waardoor er veel persoonlijke aandacht was en iedereen aan bod kwam met specifieke vragen. Het onderwerp draaitabellen is veel omvattend, dus zeer handig! Veel geleerd vandaag!
  Complimenten aan Adriaan!
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Goede gedegen training
  Incompanycursus Excel
 • Uit nieuwsgierigheid heb ik de Inleiding Excel training gevolgd, ik werk nl. al heel lang met Excel en heb mij onlangs opgegeven voor een vervolgcursus (Formules & Functies). De tips over de muisaanwijzers waren erg handig! 
  Inleiding Excel
 • De cursus heeft me positief verrast; ondanks dat ik dagelijks met Excel werk heb ik tijdens de Basis cursus veel handige tips gekregen om efficienter te werken. Adriaan houdt van begin tot eind de aandacht vast door zijn enthousiaste stijl van lesgeven en de locatie en de lunch waren perfect verzorgd! Ik kijk uit naar deel II.
  Excel I: Basis PLUS
 • Vond het een erg leerzame en prettige cursus.
  Kortom een aanrader.
  Inleiding Excel
 • Vandaag de cursus excel1 basis plus gehad.
  Het was een leuke maar ook zeker een hele leerzame dag.
  Alles werd duidelijk uitgelegd en er was genoeg persoonlijke aandacht.
  Excel I: Basis PLUS
 • Ik heb de cursus met heel veel plezier afgerond.was super kort en krachtig.Ik kan op mijn werk veel meer doen.👍
  Inleiding Excel
 • Ik ben blij dat ik deze training heb gevolgd, ik kan nu sneller door Exel, dat bespaart mij enorm veel tijd. Zeker een aanrader als je met Exel wilt werken!!! En Adriaan wist mij zelfs enthousiast te krijgen over Exel, dan moet je wel uit goede huizen komen. 
  Excel I: Basis PLUS
 • Zelfs voor iemand met A-hersens begrijpbaar en uitdagend!
  Ondanks het hoge tempo :-)
  Excel II: Formules & Functies
 • Ik heb de cursus met interesse gevolgd. Vond hem helder en kort. Smaakt naar meer
  Inleiding Excel
 • Leuke cursus Inleiding Excel. IK werk er al mee maar heb er toch nog wat van opgestoken. Ik overweeg nu om de complete cursus te gaan volgen.
  Inleiding Excel
 • Nieuwe dingen geleerd en vooral efficiënter geworden met het gebruik van Excel. En dat allemaal in 1 intensieve dag. 
  Incompanycursus Excel
 • Ik heb net de les SOM gekeken. Ik werkte al met Excel, maar er gaat toch een wereld voor mij open. Heerlijk.
  Inleiding Excel
 • Goede training! Op een vlotte, gedegen manier de basis-skills van Excel formules & functies onder de knie krijgen is een feestje! Zelfs als je denkt al aardig wat van Excel/Office onder de knie te hebben, leer je veel! Aanrader!
  Excel II: Formules & Functies
 • Goede training met gedegen uitleg en oefenmateriaal. Nu veel oefenen.
  Een aanrader deze cursus!
  Excel II: Formules & Functies
 • Adriaan is een gedreven en enthousiaste docent. Hij weet waar hij het over heeft en stemt goed af op de cursisten. Ik ben benieuwd naar het vervolg van deze training! 
  Excel II: Formules & Functies
 • Heb erg veel aan deze training gehad. Wist helemaal niets over hoe Excel werkt, maar sinds deze training al veel meer. Bedankt!
  Inleiding Excel
 • Een zeer effectieve en leerzame dag. Alles werd op een prettige en duidelijke manier uitgelegd. De dag was voorbij voordat ik er erg in had. Ik kan dit aan iedereen aanraden!!
  Excel II: Formules & Functies
 • Wederom weer een zinvolle excel training. De training heeft mij veel inzicht gegeven, mij enthousiast gemaakt om met excel aan de slag te gaan en fijn om te weten dat je ook een stuk creativiteit kwijt kan in progamma zoals excel. De cursus is erg goed te volgen, ondanks dat ik geen financiële of administratieve achtergrond/ opleiding/ werk heb. Wat ik ook enorm waardeer is dat er na de training tijd en ruimte is om je persoonlijke vraagstukken, waar je tegen aanloopt in je eigen werk met excel, kan bespreken met de trainer. 
  Excel II: Formules & Functies
 • Prima maatwerk cursus, van een echte docent voor wie de stof zelf geen verrassingen had. En zeker geen standaard verhaaltje op dreunde, maar in een lekker tempo antwoorden en oplossingen aanreikte op onze vragen. Kortom Adriaan bedankt voor een enerverende dag.
  Incompanycursus Excel
 • Prima cursus! Alles was goed voorbereid, vlot tempo en voldoende afwisseling tussen kijken en zelf doen. Adriaan legt goed uit en houdt rekening met de individuele deelnemers. Ik kan de cursus van harte aanbevelen.
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Zeer interessante training gehad van Adriaan Hoenderdos bij ons op kantoor. Ik dacht dat ik aardig wat kennis had van Excel, maar heb zeker nog veel kunnen leren. Adriaan kon alles heel goed, duidelijk en enthousiast uitleggen. Deze training is zeer aan te raden.
  Incompanycursus Excel
 • Zeer leerzame cursus, met veel handige tips. Ook voor iedereen met jarenlange ervaring in Excel. Adriaan heeft een prettige manier van doceren waardoor de cursus levendig is.
  Incompanycursus Excel
 • Ik heb gekozen alle cursussen via het pakket Excel Totaal te volgen. Omdat ik Excel regelmatig gebruik in mijn werk, had ik verwacht dat de eerste cursus niet veel nieuws zou bieden. Ik was echter totaal verrast over hoeveel handige tips en trucs ik nog niet kende en ook nog hoeveel nieuwe dingen ik heb geleerd! 
  En dat op een zeer leuke, inspirerende plek, waar we hebben genoten van een voortreffelijke lunch en waar de cursus werd gegeven door een zeer bevlogen, enthousiaste Excel-liefhebbende trainer.
  Ik heb in ieder geval heel veel zin in de tweede cursus (van de vier cursussen).
  Excel I: Basis PLUS
 • Leuke cursus. Het enthousiasme van de docent werkt aanstekelijk. Alles was goed georganiseerd en voorbereid zodat we direct aan de slag konden. Prettig om les te krijgen in een kleine groep. De sfeer was goed en er waren genoeg mogelijkheden tot het stellen van vragen. Ik heb er veel van opgestoken!
  Excel I: Basis PLUS
 • Wat een heerlijk praktische cursus in een vrolijke en toch serieuze sfeer. Ineens wordt duidelijk wat er regelmatig mis is gegaan en waar de valkuilen zitten en hoe je die kunt ontwijken.
  Excel I: Basis PLUS
 • Hallo Margot, 
  
  Nogmaals dank voor de goede training.
  Je uitleg was erg duidelijk. Daarnaast was het waardevol dat er ook voldoende ruimte was om verdiepende vragen te stellen.
  Lesmateriaal was helder met goede oefenvoorbeelden. 
  Kortom, ik heb er veel van geleerd.
  Excel I: Basis PLUS
 • !!GEWELDIG!!
  Na 5 minuten ontdekken wat je, als 'ervaren Exceller' al jaren fout doet.
  Ontdekken dat je uren werk en inspanning had kunnen besparen!
  Ik had veel eerder deze cursus moeten volgen.
  Heel veel geleerd, enthousiaste en ervaren cursusleider, die duidelijk is in zijn uitleg.
  Goed tempo.
  Cursus Power pivot en macro's staan op mijn verlanglijstje.
  Tot gauw.
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Prima online cursus
  Inleiding Excel
 • Gisteren deel 3 gevolgd bij Margot in Rotterdam. Na een korte herhaling van eerdere lesstof verder met het nieuwe; lijsten, draaitabellen, slices en subtotalen. Van bepaalde mogelijkheden had ik nog nooit gehoord, nu vraag ik me af waarom ik eerder zo liep te tobben met bepaalde bewerkingen. Het blijkt allemaal veel sneller en eenvoudiger te kunnen en ik kan het weer meteen toepassen. Het was de moeite weer meer dan waard. Op naar deel 4!
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Een geweldige introductie. Mijn kennis van excel was echt beperkt tot het openen van files en invoeren van gegevens in excel, maar deze korte inleiding gaf me een duidelijk inzicht wat excel allemaal te bieden heeft. De handige tips in de korte films heb ik snel kunnen toepassen en nu ben ik alleen maar benieuwd geworden naar de verdere mogelijkheden van excel. Voor de beginner tot de expert, is deze introductie een echte aanrader. 
  Inleiding Excel
 • Een aantal handige tips gekregen voor het gebruik van Excel. Het tempo lag hoog, zeker als je ook nog wat tijd nodig had om e.e.a. op te zoeken op je scherm waarbij je aandacht niet bij de presentatie lag.
  Voor mij was het onderdeel verticaal zoeken erg interessant en zeer waarschijnlijk ook goed bruikbaar in de toekomst.
  De oefeningen waren zeer helder.
  Incompanycursus Excel
 • De eerste 5 lessen inleiding excel zijn heel goed. Stap voor stap uitgelegd en duidelijk. Ik heb al de vijf lessen in een keer doorgenomen. Nu aan de slag om zelf te gaan oefenen.
  Inleiding Excel
 • Enorm leerzame dag gehad. Veel nieuwe dingen geleerd!
  De groep was klein,wat ik als zeer positief ervaren heb.
  Prima locatie en Reinier gaf op een ontspannen en vakkundige manier les. Aanrader !
  Excel I: Basis PLUS
 • Hallo,
  Vriendelijke dank voor de gratis excel training, het is op een duidelijke en makkelijke manier uitgelegd voor de beginners. Ik heb echt veel van geleerd.
  ik vind het jammer dat ik maar 4 lessen heb ontvangen, en daarna niets meer..
  Mag ik nog meer lessen krijgen?
  
  Alvast bedankt,
  gr,
  F.Z
  Inleiding Excel
 • Vond het een goede, zinvolle cursus. Helder verteld, blijkt dat je heel veel verkeerd heb aangeleerd.
  Het kan allemaal veel sneller.
  Excel I: Basis PLUS
 • Leerzame training. Meer inzicht gekregen in excel en hoe excel efficiënt te gebruiken. Heldere uitleg en een betrokken enthousiaste trainer. 
  Excel I: Basis PLUS
 • Duidelijk uitleg, heb nu ook besloten om de cursus te gaan volgen.
  Inleiding Excel
 • Ik heb de cursus als zeer prettig ervaren. Kon er gelijk mee aan de slag.
  Inleiding Excel
 • altijd een genot naar iemand te luisteren die passie heeft in zijn vak.
  Goede cursus met duidelijke, heldere uitleg, goed naslag werk en een docent die begrijpt dat je er zit om te leren.
  Uitleg, lunch en locatie meer dan top.
  Een aanrader voor een ieder!!
  Excel II: Formules & Functies
 • Een mooie dag geweest. Ondanks dat ik niet geheel thuis ben in Excel. Alles toch wel kunnen parkeren om goed te oefenen met alle tips. Lekker strak tempo om zoveel mogelijk door te nemen.
  Excel II: Formules & Functies
 • Interessante cursus gegeven door een gedreven enthousiaste docent.
  Fijn dat de oefenbestanden en een naslagwerk digitaal beschikbaar zijn.
  
  Tip : ik had mij alleen ingeschreven voor module 4. Praktischer is om eerst module 3 te volgen.
  Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel
 • Bedankt Karel voor de beste inleiding over Excel programma.
  leuke introductie en een ontdekkingsreis..
  Inleiding Excel
 • Margot heeft ons heel veel geleerd maandag. Ontzettend veel trucjes en handigheidjes. Ik kijk nu al uit naar de volgende 3 cursussen.
  Hennie van Egmond 
  Excel I: Basis PLUS
 • Leerzame training, Adriaan geeft op een prettige manier les.
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • de cursus Excel II werd gegeven door Reinier met een goede en duidelijke uitleg.
  
  bedankt weer voor de leerzame dag.
  Excel II: Formules & Functies
 • HEB VEEL GELEERD MET DEZE CURSUS
  Excel I: Basis PLUS
 • leerzame cursus, leerdoel behaald.
  fijne, enthousiaste leraar die droge kost leuk weet te maken. 
  Excel II: Formules & Functies
 • Fijn om te volgen
  Met plezier gekeken 
  Inleiding Excel
 • Wederom een dag met veel nieuwe stof. Adriaan is aan de snelle kant mede door zijn enthousiasme, maar biedt daartegen ook persoonlijke aandacht als dat gewenst is. Prima cursusdag. 
  Excel II: Formules & Functies
 • Hoi Adriaan,
  
  Ja weer een heerlijke cursus en dat blijkt ook wel dat ik toch tot de middagpauze ben blijven zitten.
  Maar dat komt waarschijnlijk door jouw enthousiasme waarop je de stof probeert over te brengen.
  Dank, ik ga weer flink met de oefenopgave en rest aan de gang en zie je graag weer begin april.
  En hopelijk deze keer een volledige dag!!!!
  
  Groeten, Lambert
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Basiscursus plus gevolgd. Het was erg interessant en leerzaam. Ondanks dat ik niet veel ervaring had met dit programma!!!
  Inleiding Excel
 • Een kleine leergierige groep en een gedreven cursusleider waren een goede combinatie voor de cursusdag van afgelopen vrijdag.
  Hartelijk dank.
  Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel
 • Wat een heldere uitleg. Met inderdaad nog een paar verrassingen! En het viel gelukkig nogal mee, die zelfoverschatting(?)...
  Inleiding Excel
 • Effectieve dag vol verheldering: eindelijk duidelijk hoe om te gaan met formules en functies door de juiste combinatie van theorie en oefeningen. 
  Excel II: Formules & Functies
 • kennis even opgefrist en heeft prima geholpen met wat ik wilde weten.
  Inleiding Excel
 • Zeer verduidelijkende cursus. Ik had al wat ervaring met Excel maar heb alsnog erg veel aan de cursus gehad. Ik ben zeer te spreken over Adriaan en over de locatie (Nest Amstelveen) 
  Excel I: Basis PLUS
 • Op de vraag van een collega/klant hoe de cursus was bevallen schreef ik terug: Geweldig! Deze cursus, Excel basis PLUS raad ik je (jullie) zeker aan. Alles is perfect voorbereid, hoog tempo en heel veel aandacht voor de cursisten. Laptops stonden klaar, Excel met een groot aantal werkbladen met voorbereide inhoud, dus geen tijd verdoen met typen. Heel veel aandacht voor het waarom en niet zo zeer welke knopjes je waarvoor allemaal kunt gebruiken. Deze dag betaalt zich zeker terug in tijd en kwaliteitswinst. Prima lunch en sfeer. Dit is echt de eerste keer dat ik enthousiast van een cursus vandaan kom. Ga zeker naar minstens een vervolgcursus.
  Excel I: Basis PLUS
 •   een leerzame cursusdag gehad op een locatie in Arnhem.
  
  duidelijk leerstof en een goede begeleiding een aanrader.
  Excel I: Basis PLUS
 • Heel nuttige training gehad! Ik ben al iets geavanceerd met Excel, maar zelf ik heb veel handige tips en trucs geleerd dat zal veel tijd voor mij sparen. 
  Incompanycursus Excel
 • De basis plus cursus is zeker een aanrader, ook wanneer je al vaker in Excel hebt gewerkt. De docent legt helder uit en heeft veel ervaring met Excel. Tevens wordt er gedifferentieerd in de les. De cursus vond plaats op een mooie locatie met een zeer uitgebreide lunch. Ik ben heel erg tevreden en zal de vervolg cursussen ook gaan volgen! 
  Excel I: Basis PLUS
 • De laatste van de vier trainingen zit er op en ik heb ook nu weer veel geleerd. Dat Excel ontstellend veel mogelijkheden heeft wist ik, maar nu weet ik ook hoe je dat er uit kan halen. Grootste uitdaging is nu om alles te onthouden, vooral de zaken die je niet dagelijks nodig hebt. 
  De cursus is me verder goed bevallen, helder, duidelijk en praktisch gericht. 
  Dank Adriaan voor deel 1,2 en 4. Margot voor deel 3.
  Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel
 • Jammer dat ik de eerste dag gemist heb. Duidelijke uitleg en een aantal leuke handigheidjes geleerd.
  Incompanycursus Excel
 • Ook deze cursus werd met veel enthousiasme door Adriaan gegeven. Prima lesmateriaal en de docent (Adriaan) legt alles op een duidelijke manier uit. Veel geleerd niet alleen over (draai-) tabellen, maar ook tal van andere zeer bruikbare tips gekregen. Dat gaat ongetwijfeld veel tijdsbesparing opleveren. Voordat je thuis bent, staat al een mail klaar met digitale oefenstof en naslagwerk. Klasse, zoals dit geregeld is. Ik ben zeer te spreken over deze cursus.
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • De cursus was een ware eyeopener voor mij. Ik deed al best iets met Excel maar tijdens deze cursus heb ik zoveel handigheidjes en handvatten aangereikt gekregen!!! Super. Na de cursus meteen het naslagwerken de oefenbestanden ontvangen en gelukkig heb ik nu vakantie zodat ik heel veel kan oefenen want dinsdag al de 2e cursus. Bedankt Adriaan voor je fijne manier van uitleggen en graag tot dinsdag.
  Excel I: Basis PLUS
 • ik vond de cursus heel nuttig, veel nieuwe dingen geleerd, dingen die ik nooit heb geweten en waar ik toch al lang mee werk.. het was een leuke groep.
  Cursusleider was inspirerend en geduldig.
  Excel I: Basis PLUS
 • De training was goed verzorgd, erg interessant en zeer nuttig. Door een goed tempo hebben we veel kunnen doen. Adriaan geeft heldere uitleg met goed oefenmateriaal. Erg leuk en goede portie humor tussendoor.
  Excel II: Formules & Functies
 • Goed uitgelegd en handige tips
  Inleiding Excel
 • Hoi Adriaan,
  
  Wederom bedankt voor een nuttige enerverende cursusdag, waarin je de formules en functies van deel II op een duidelijke, vlotte en inspirerende manier met een vleugje humor uitlegt. 
  Waarbij de tijd voorbij vliegt door het klassikaal oefenen met praktijkvoorbeelden, die voorbereid klaar staan en waarin je alle cursisten constant scherp houdt en met je ruime kennis ons soepel door de stof heen sluist. 
  
  Nogmaals een geslaagde dag, op naar deel III
  
  Gr Bianca. 
  Excel II: Formules & Functies
 • Een hele goede cursus. Adriaan maakt er een leerzame, gezellige dag van. Een aanrader voor iedereen die meer uit excel wil halen.
  Excel I: Basis PLUS
 • Door omstandigheden kreeg ik privéles van Margot in mijn eigen kantoor. Hierdoor was de aandacht van de docent onverdeeld en heb ik veel opgestoken van de lesdag. Margot toonde me een groot aantal handigheden, die de werksnelheid verhogen. Ze behandelde hoe je een goede structuur aanbrengt in een complexe map en aan welke randvoorwaarden een groot databestand moet voldoen om er snel en handig mee te kunnen werken.
  
  Vervolgens heeft ze heel helder laten zien hoe je samengestelde formules maakt met de wizard.
  
  Er was daarna nog ruim tijd voor vragen over mijn zelfgemaakte mappen en hoe ik die kan verbeteren. Vannacht kon ik bijna niet slapen omdat ik sta te springen om met het geleerde aan de slag te gaan! Beter dan de Vrijmarkt op deze Koningsdag.
  Excel II: Formules & Functies
 • Op 18 september heb ik de Excel Basis + training gevolgd bij Adriaan Hoenderdos. Het was fijn dat we met een kleine groep waren. Adriaan is een prettige leraar. De locatie was heel goed en de lunch was overheerlijk. Ik heb veel bijgeleerd en doe dat nog steeds met de opgestuurde naslagwerken en de oefenopgaven.
  Excel I: Basis PLUS
 • Dank Adriaan voor de leerzame en interactieve trainingssessies!
  Veel tips en tricks en nieuwe werkwijzen geleerd.
  Incompanycursus Excel
 • Een heel efficiënte cursus onder leiding van een bijzonder enthousiaste docent, Adriaan. Prettige locatie, kleine groep, goede uitleg. Ik hoop er veel van in praktijk te kunnen brengen.
  Excel I: Basis PLUS
 • Wat een ontzettend leuke en leerzame training met een enthousiaste trainer. Een training met een grap en een grol maar zeker ook met een duidelijke, serieuze en heldere uitleg. De training was met een klein groepje wat ik ook als heel prettig heb ervaren. Bedankt Adriaan! Tot de volgende training. 
  Excel I: Basis PLUS
 • Hele goede sessie geweest. Ruim voldoende diepgang en veel handigheidjes geleerd om alles net even wat sneller te kunnen doen. 
  Excel II: Formules & Functies
 • Wederom veel geleerd, zeer nuttig.
  Voor iedereen die veel gebruik maakt of wil gaan maken van excel: Zeker deze training volgen.
  Gaat een wereld voor je open.
  Excel II: Formules & Functies
 • Zeer goede cursus met een perfecte begeleiding doordat de groep zeer klein zijn. er wordt niet alleen stil gestaan bij de onderwerpen zoals vooraf vastgesteld maar er is ook veel ruimte voor individuele vragen/opmerkingen. Kortom een cursus welke zeer zeker meerwaarde geeft.
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • leerzame en leuke cursus,nu verder oefenen.
  Excel I: Basis PLUS
 • Ondanks dat mij het meeste al bekend was heb ik nog veel geleerd van deze cursus.
  Ik verheug me nu al op de cursus formules en functies
  Excel I: Basis PLUS
 • Zeer nuttige dag. Veel -voor mij nieuwe- mogelijkheden van Excel leren kennen. 
  Incompanycursus Excel
 • Veel nieuwe dingen en handigheidjes geleerd. 
  
  Astrid Stein
  Incompanycursus Excel
 • Zelfs In de 5 introductielessen een aantal oh en ah momenten gehad.
  Inleiding Excel
 • Leuke cursus, ook voor iemand met al een beetje ervaring, veel bijgeleerd. En een heel leuke locatie in Eindhoven. 
  Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen
 • Ik heb afgelopen week de cursus 'Formules & Functies' gevolgd bij Adriaan.
  Ik vond het een ontzettend leuke en leerzame dag, die voorbij vloog. Vooral de combinatie theorie en zelf oefenen vond ik ideaal. Ik heb van deze dag al zoveel geleerd (ook qua handigheidjes) en wil dan ook zeker de andere vervolgcursussen via Excel Academy volgen.
  Adriaan wist me zo te enthousiasmeren dat ik het zelfs jammer vond dat de dag voorbij vloog. 
  Na afloop krijg je een naslagwerk toegezonden met oefeningen zodat je thuis e.e.a. nog na kunt lezen en extra kunt oefenen.
   
  Excel II: Formules & Functies
 • Veel geleerd vandaag tijdens Basis I Excel cursus. Mooie "boost" om ermee verder te kunnen. Nu snel mee aan de slag.....
  Excel I: Basis PLUS
 • Prima cursus met goede uitleg. Wil ook graag de rest van de cursussen volgen. 
  Excel II: Formules & Functies
 • Met z'n vijfen een leuke en leerzame les gehad in excell. Adriaan is zeer duidelijk en helder in zijn stof.
  Lunch ook goed geregeld.
  
  Mvg Lambertus Muijs
  Excel I: Basis PLUS
 • Perfecte uitleg zeer duidelijk voor iedereen, ben ontzettend tevreden
  Inleiding Excel
 • Basis cursus Excel gedaan. Wordt op prettige begrijpelijke wijze gepresenteerd door Adriaan Hoenderdos. De locatie te Utrecht is makkelijk bereikbaar zowel per auto als openbaar vervoer en de lunch is goed verzorgd. Al met al het was een prettige leerzame dag. Met vriendelijke groet Ad de Groot
  Inleiding Excel
 • Goede training op een leuke en begrijpelijke manier gegeven
  Excel I: Basis PLUS
 • Zeer leerzaam, fijne docente...de moeite waard!
  Excel I: Basis PLUS
 • Adriaan, super bedankt voor de interessante en leerzame cursus. Door jouw enthousiaste aanpak en het werken in kleine groepen is er echt tijd en aandacht voor de individuele cursist! Chapeau!
  Excel I: Basis PLUS
 • Een leerzame dag met duidelijke uitleg in een prettige sfeer. 
  Een echte aanrader!
  Excel I: Basis PLUS
 • fijne, dynamische manier van lesgeven waardoor er een actief geheel onstond.
  Incompanycursus Excel
 • Je wordt er geen expert van maar kunt wel beter begrijpen hoe bestanden zijn opgebouwd die anderen gemaakt hebben en de door hun gevolgde stappen volgen.
  Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel
 • Ik werkte wel met Excel, maar wist er eigenlijk weinig van. In een korte tijd veel geleerd over formules, tabellen en grafieken. Het wordt duidelijk uitgelegd en het was een kleine groep, wat een enorm voordeel is. De lunch was overigens ook erg lekker!Ik ben blij dat ik nu een goede basis heb om met Excel te werken.
  Excel I: Basis PLUS
 • De training via de Excel Academy kan ik iedereen aanbevelen. Het is een kleine groep met cursisten, waardoor voldoende aandacht is voor iedereen. Adriaan is een ervaren docent die iedereen bij de les betrekt. De locatie (Amstelveen) is perfect en de lunch was heerlijk. Bij een eventuele vervolg cursus ga ik zeker weer naar de Excel Academy.
  Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel
 • Formules had ik al eerder gedaan, vooral voor snelle berekeningen van aandelen en koerswijzigingen. Net begonnen met de cursus: helder en instructief. Moet nog even meer tijd nemen. Ga ik zeker doen.
  Inleiding Excel
 • Zeer persoonlijke en ontzettend leerzame training, absoluut niet saai. De sfeer was heel leuk, gezellig en ontspannen. Het programma is goed opgebouwd, kort en bondig. Heel handige snel toetsen geleerd.
  Excel II: Formules & Functies
 • ik werkte al een beetje met excel maar dit was heel verhelderend
  Inleiding Excel
 • Absoluut weer een leerzame dag gehad, veel aandacht voor een ieder en ieders vraagstukken vanuit Adriaan. Locatie Utrecht is ook prima! 
  Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel
 • Het was een bijzonder nuttige opfriscursus en ik heb veel nieuwe gebruiksmogelijkheden van Excel ontdekt.
  Incompanycursus Excel
 • Goede cursus met logische opbouw naar complexere situaties. Heldere uitleg en voldoende ruimte om tijdens de training aan de slag te gaan. Door kleine groep volop ruimte voor persoonlijke vragen. Prima.
  Excel II: Formules & Functies
 • Ik wist al van anderen dat ik veel meer met Excel kon doen. Dat is nu bevestigd. Heb veel handigheidjes geleerd, maar ik moet ze wel steeds herhalen om ze te onthouden. Gelukkig volgen er nog drie modules! De cursusdag was trouwens ook heel goed geprogrammeerd. Never a dull moment!
  Inleiding Excel
 • Het was erg handig! En ik had er ook veel aan tijdens de training die ik bij jullie heb gevolgd.
  Eindelijk een uitleg stap voor stap.
  Bij andere uitleg filmpjes worden altijd dingen overslagen waardoor je het spoor bijster bent.
  Eveline
  Inleiding Excel