Excel V: Cursus Power Query & Power Pivot in Excel

Het maken van dashboards in Excel kan soms veel tijd kosten. Zo liet een cursist weten elke vrijdag uren bezig te zijn om alle data te verwerken tot een dashboard. Na deze training kost hem dit 5 (!) minuten. Vooral dankzij Power Query en Power Pivot 🙂. In deze training leer je hoe je dat voor elkaar krijgt: je leert Excel gebruiken als BI-tool.

Met Power Query automatiseer je het binnenhalen en het schonen van data uit meerdere gegevensbronnen. En met Power Pivot knoop je deze data aan elkaar en heb je krachtige hulpmiddelen voor allerlei analyses en rapportages. Voor dashboards bijvoorbeeld. Het maken van dashboards gaat hiermee makkelijker, sneller en geautomatiseerd. En dit allemaal in de vertrouwde Excel-omgeving. 

Deze cursus van 1 dag gaat je echt heel veel tijd besparen.

Het inschrijfgeld bedraagt € 495,- per persoon (exclusief 21% BTW). Dit bedrag is inclusief gebruik van de cursuslaptops, cursusmateriaal, lunch en koffie/thee. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Let op: Ben je een Apple gebruiker?

Dan is het goed om te weten dat Power Pivot en Power Query voor Mac heel summier aanwezig is. Voor meer informatie, lees dit artikel.Inschrijven  

Onderwerpen

In één dag leer je: 

  • Het importeren of koppelen van verschillende bestanden in Power Query, zoals Excel tabellen, CSV, SQL of gegevenssets van internet: welke manieren zijn beschikbaar, wat zijn de voor en nadelen daarvan? Je oefent er zelf mee.

  • Je leert hoe je data netjes voorbereidt: opschonen, rangschikken, kolommen bewerken, splitsen en samenvoegen, sorteren, lege velden vullen, etc.. Dit is belangrijk voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van je rapportages. 

  • Meerdere tabellen combineren tot één grote tabel en relaties leggen. Je leert waar je rekening mee dient te houden en waarom dit zo’n belangrijke stap is. 

  • Alle bewerkingen worden vastgelegd in stappen en kunnen met nieuwe data door één druk op de knop worden herhaald: dit werkt echt heel mooi en hiermee zorg je voor geautomatiseerde informatievoorziening! 

  • Vervolgens kun je draaitabellen maken met informatie uit veel verschillende gegevensbronnen. 

  • Je leert tot slot om een (simpele) Dax-functie te gebruiken, DAX is de achterliggende formuletaal. Hiermee kun je verder gaan dan standaard mogelijkheden en kun je de meest diverse berekeningen en visuals maken.

  • Hierna kun je je dashboard maken met mooie visuals. En nu maar genieten van je eindresultaat! Maar pas op, hiermee word je een hele populaire collega 😊.
     

Voor wie?

Voor iedereen die bestanden in Excel importeert en verschillende bewerkingen moet doen om data in de juiste vorm te krijgen. En voor hen die draaitabellen en dashboards willen maken met gegevens uit meerdere verschillende gegevensbronnen.

De trainers

De cursus wordt verzorgd door verschillende trainers, waaronder Adriaan Hoenderdos.

Wat levert het op?

Na afloop van de cursus begrijp je de fundamenten van Power Query en Power Pivot in Excel. Je kunt gegevens uit verschillende bronnen in Power Query bewerken. Deze gegevens kun je in Excel importeren en gebruiken om uitgebreide analyses te maken. Zo leer je de basis om prachtige dashboards te gaan maken! Bovendien kun je verder leren met het gedegen cursusboek, wat ook goed als naslagwerk of als oefenmateriaal kan worden gebruikt.

Voorkennis

Om deze training goed te kunnen volgen moet je beschikken over een degelijke kennis van Microsoft Excel. Denk daarbij aan de onderwerpen tabellen en draaitabellen (uit deel III) en formules & functies (deel II). Wij adviseren je graag als je twijfelt of je over voldoende kennis beschikt om aan de cursus deel te nemen.

Software

De training is geschikt voor iedere Excel gebruiker die met versie 2013, 2016, 2019 of 2021 werkt. In de training werken we met de nieuwste versie van Excel.

Cursusvormen

De cursus wordt klassikaal, incompany en als individuele training gegeven. We organiseren de training fysiek en online.

Blended Learning

De Excel Academy helpt je ook na de cursus op weg. Na afloop krijg je kosteloos toegang tot een online follow-up programma welke bestaat uit een reeks van videotutorials ter herhaling en verdieping. Op die manier blijft de kennis optimaal hangen en behaal je meer resultaat uit de cursus.

Cursuslocaties

De cursus wordt wisselend online verzorgd, en fysiek in Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Rotterdam.
Informeer gerust naar de planning wanneer er geen datum op de gewenste locatie is ingepland.

Data en locaties (klassikale trainingen)

 

De lessen vinden plaats van 9:30 tot 16:30 uur. 

Inschrijven

Het inschrijfgeld voor deze 1-daagse cursus bedraagt € 495,- per persoon (exclusief 21% BTW) .

Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee, een uitgebreide lunch, gebruik van onze cursuslaptops en alle overige cursusmaterialen.

Inschrijven

3 garanties bij de Excel Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten.
Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.