Excel IV: Grafische analyse, samenwerken en macro's in Excel

In deze training van 1 dag leer je geavanceerde mogelijkheden van Excel te benutten. Je leert o.a.:  

 • belangrijke dingen die je nodig hebt om mooie visualisaties te maken, zodat je gegevens goed kunt presenteren  

 • hoe je in Excel samen werkt, sheets eenvoudig deelt en ze in goede staat blijven

 • werken met macro’s, waardoor je repeterende dingen kunt automatiseren. Dat kan als basis gelden voor facturen maken, berekeningen, etc. Dat is echt heel handig en kan je heel veel tijd besparen!

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Het inschrijfgeld bedraagt € 495 per persoon (exclusief 21% BTW).
Dit bedrag is inclusief gebruik van de cursuslaptops, cursusmateriaal, lunch en koffie/thee.


Inschrijven

Onderwerpen

 • We beginnen met inspiratie: we bespreken de mogelijkheden voor visualisaties in Excel. En vervolgens gaan je er zelf mee aan de slag.  

 • Voorwaardelijke opmaak: hiermee kun je patronen en trends in je gegevens duidelijk maken. Bijvoorbeeld: werken met kleuren of symbolen om te zien of een trend daalt of stijgt. Het zijn de KPI’s die voor jezelf al handig zijn, maar waar managers vaak dol op zijn.  

 • Werken met grafieken: we gaan kijken welke grafieken je wanneer het beste kunt gebruiken. Maar ook hoe je achteraf wijzigingen kunt aanbrengen om de grafieken nog beter af te kunnen lezen.  

 • Gegevensvalidatie: zo kun je het type gegevens of waarden beperken die gebruikers in een cel kunnen invoeren, zodat data altijd in het formaat staat zoals je het wilt.

 • Beveiligen van werkbladen: soms wil je dat mensen wel informatie kunnen lezen, maar niet toevoegen. Of wil je dat de functionaliteit die je hebt gemaakt in stand blijft. Je kunt dat op verschillende manieren beveiligen. 

 • Wat als analyse met doel zoeken en scenariobeheer: je kunt op basis van data vooruit kijken. Je kunt bijvoorbeeld opties op een rij zetten en het effect voorspellen. Je krijgt ideeën en praktijkvoorbeelden aangereikt over hoe je dit kunt inzetten.  

 • Macro’s maken en gebruiken: macro’s zijn een fantastisch hulpmiddel om repeterende werkzaamheden te elimineren. Een macro kan handelingen die je hebt vastgelegd automatisch weer voor je uitvoeren. Je leert niet alleen hoe je een eenvoudige macro op zet, maar bijvoorbeeld ook hoe je een bestaande macro van een collega kunt “lezen” en wijzigen. Er gaat hier een hele nieuwe wereld voor je open!  

 • Nog meer handige tips en tricks!  

 

Voor wie?

Deze 1-daagse cursus is een vervolg op de modules I, II en III en 'verplichte kost' voor iedereen die samenwerkt met anderen, die mooie visualisaties wil maken en repeterende dingen wil automatiseren.  

Wat levert het op?

Als je deze training hebt gedaan kun je mooie grafieken en visualisaties maken waarmee je snel voor inzicht zorgt. Je leert hoe je voorkomt dat een invoer onjuist ingevoerd wordt en je kunt daarnaast veel taken automatiseren, waardoor je tijd bespaart.

De trainers

De cursus wordt verzorgd door verschillende trainers, waaronder Adriaan Hoenderdos.

Voorkennis

De onderwerpen uit de cursus Excel Module I en Module II wordt als bekend verondersteld.

Software

De training is geschikt voor iedere Excel gebruiker die met versie 2013, 2016, 2019 of 2021 werkt. In de training werken we met de nieuwste versie van Excel.

Cursusvormen

De cursus wordt klassikaal, incompany en als individuele training gegeven, zowel fysiek als online. 

Blended Learning

De Excel Academy helpt je ook na de cursus op weg. Na afloop krijg je kosteloos toegang tot een online follow-up programma welke bestaat uit een reeks van videotutorials ter herhaling en verdieping. Zo kun je in je eigen tempo verschillende onderwerpen nogmaals doornemen. Op die manier blijft de kennis optimaal hangen en behaal je meer resultaat uit de cursus.

Cursuslocaties

De cursus wordt wisselend verzorgd in Eindhoven, Utrecht,  Amsterdam, Arnhem, Groningen en Rotterdam. We bieden de training ook in online vorm aan. Informeer gerust naar de planning wanneer er geen datum op de gewenste locatie is ingepland.

Data en locaties (klassikale trainingen)

 

De lessen vinden plaats van 9:30 tot 16:30 uur.

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 495 per persoon (exclusief 21% BTW).

Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee, een uitgebreide lunch, gebruik van onze cursuslaptops en alle overige cursusmaterialen.

Inschrijven
3 garanties bij de Excel Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten.
Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.