Excel II: Formules & Functies

Wil je de rekenkracht van Excel gebruiken en complexere berekeningen maken? Complexe berekeningen van anderen begrijpen? Dan is het tijd om met formules en functies aan de slag te gaan.

Wanneer je met Excel werkt heb je zeker al formules en functies gezien. In deze training maak je een grote sprong qua kennis. In 1 dag leer je stap voor stap alles wat je nodig hebt voor de meest uiteenlopende formules en functies. Je kunt Excel dan heel veel voor je laten doen.  
 
De methode die je krijgt aangeleerd is toepasbaar op alle functies in Excel. Het doel is dat je formules en functies na afloop niet alleen kunt gebruiken maar ook daadwerkelijk begrijpt en kunt aanpassen. Na de cursus zie je veel meer mogelijkheden en kun je een stuk makkelijker en sneller werken. Veel cursisten zeggen na de training: had ik dit maar eerder gedaan!

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Het inschrijfgeld bedraagt € 495 per persoon (exclusief 21% BTW). Dit bedrag is inclusief gebruik van de cursuslaptops, cursusmateriaal, lunch en koffie/thee.


Inschrijven

Onderwerpen

  • We gaan zorgen dat je begrijpt hoe formules in elkaar zitten. Je haalt fouten uit bestaande formules en je leert ze verbeteren. Hier heb je veel aan als je werkt in een omgeving waar anderen al formules hebben gemaakt. 

  • Functies zijn door Excel vooraf bepaalde formules. Excel neemt je daarmee veel werk uit handen. Je gaat zelf functies bouwen. Eerst eenvoudige: SOM, GEMIDDELDE, AANTAL. Daarna bouwen we ze op qua moeilijkheid.

  • Functies combineren d.m.v. nesten: voor complexere berekeningen ga je berekeningen maken binnen een berekening, je gaat ze aan elkaar knopen. We laten je zien wat je hier allemaal mee kunt. 

  • Logische functies waarbij Excel conclusies voor je trekt: ALS, ALS.VOORWAARDE, ALS.FOUT. Excel kijkt zo of iets "waar" is of niet en verbindt daar een handeling aan. Je kunt dingen automatiseren, handig! 

  • Database functies zoals AANTALARG, AANTAL.ALS AANTALLEN.ALS, VERTICAAL ZOEKEN, X-ZOEKEN, enz. Hiermee koppel je informatie uit verschillende gegevensbronnen en kun je daar belangrijke informatie uithalen. Verticaal zoeken is daar een voorbeeld van. Belangrijk om te snappen en heerlijk om te kunnen!

  • Je maakt kennis met handige functies zoals datum-, tijd-, tekst- en zoekfuncties

  • Nog veel meer! Je mag pas naar huis als je formules en functies snapt 😊.  

Voor wie?

Deze 1-daagse cursus is een vervolg op de module Excel basis PLUS en 'verplichte kost' voor iedereen die met formules en functies in Excel aan de slag gaat. 

De trainers

De cursus wordt verzorgd door verschillende trainers, waaronder Adriaan Hoenderdos.

Wat levert het op?

Als je deze training hebt gedaan ga je naar huis met het gevoel: “aaah, nu snap ik precies hoe een formule of functie is opgebouwd!” Dat geeft je veel vertrouwen om er in de praktijk mee aan de slag te gaan. Je kunt vervolgens zelf in heel veel situaties de juiste formules en functies gebruiken om de juiste berekeningen en inzichten te creëren. 

Voorkennis

Je hebt een goede kennis van en ervaring met Excel. We verwachten dat je de onderwerpen uit de Excel Basis PLUS training kent.

Software

De training is geschikt voor alle versies van Excel. In de training werken we met de nieuwste versie van Excel. (voor Mac gebruikers zal de docent eventuele verschillen benoemen en/of laten zien in de cursus)

Cursusvormen

De cursus wordt zowel fysiek als online gegeven. Dit geldt voor de klassikale, individuele en incompany trainingen.

Blended Learning

De Excel Academy helpt je ook na de cursus op weg. Na afloop krijg je kosteloos toegang tot een online follow-up programma welke bestaat uit een reeks van videotutorials ter herhaling en verdieping. Op die manier blijft de kennis optimaal hangen en behaal je meer resultaat uit de cursus.

Cursuslocaties

De cursus wordt wisselend verzorgd in Eindhoven, Utrecht,  Amsterdam, Arnhem, Groningen en Rotterdam.
Informeer gerust naar de planning wanneer er geen datum op de gewenste locatie is ingepland.

Data en locaties (klassikale trainingen)

De lessen vinden plaats van 9:30 tot 16:30 uur. 

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 495 per persoon (exclusief 21% BTW).

Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee, een uitgebreide lunch, gebruik van onze cursuslaptops en alle overige cursusmaterialen.

Inschrijven
3 garanties bij de Excel Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten.
Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.