Excel III: Lijsten en (draai-)tabellen

Werk je binnen Excel met veel data? Haal je data binnen vanuit andere bronnen? Dat kan fantastisch werken. Excel biedt krachtige database functionaliteit die redelijk makkelijk te leren is. Excel is zelf echter geen database programma.

Het is daarom handig om de Excel opzet, structuur en regels te kennen voor het werken met veel data. Dat is voor veel mensen een hele andere denkwijze. Als je dat eenmaal hebt geleerd, wordt het echt leuk! Je maakt dan heel makkelijk heldere rapportages, sorteert of filtert (de meest uiteenlopende) gegevens en tovert handige draaitabellen tevoorschijn. Vervolgens kun je mooie dashboards bouwen en goede analyses maken.

In deze 1-daagse cursus leer je de fijne kneepjes van het werken met grote hoeveelheden data en databases. Daarna kun je veel meer uit Excel halen en Excel inzetten waarvoor het ontwikkeld is.

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Het inschrijfgeld bedraagt € 495 per persoon (exclusief 21% BTW).
Dit bedrag is inclusief gebruik van de cursuslaptops, cursusmateriaal, lunch en koffie/thee.

Inschrijven

Onderwerpen

  • Werken met tabellen i.p.v. lijsten: je leert goede tabellen maken en snapt waarom dat zo belangrijk is. Dit gaat je heel veel tijd besparen. En daarnaast ziet het er in 1 klap een stuk aantrekkelijker uit.

  • Draaitabellen: hier gaan we een stapje verder. Je leert nu mooie rapportages en analyses te maken vanuit je data.

  • Draaigrafiek: presenteer je informatie op een mooie manier en maak het voor jezelf en je collega’s heel aantrekkelijk om mee te werken. 

  • Met slicers en tijdlijnen leer je hoe je rapportage kunt filteren op de gegevens die jij wilt zien. Zo worden je gegevens interactief en heb je al een mooie opzet voor een dashboard. “Bijvoorbeeld: toon alle verkoop in Italie in het laatste kwartaal.” Als je dit aan je collega's laat zien, zijn ze gelijk blij met je. 

Tabellen en draaitabellen zijn de hoofdonderdelen van deze cursus, maar daarnaast kijken we naar onderwerpen die voor jou ook van belang kunnen zijn: 

  • Tekst naar kolommen: hoe importeer je data uit andere databronnen in Excel (bijvoorbeeld een csv bestand) en dan wel precies zoals jij het hebben wilt? En waar dien je dan rekening mee te houden? 

  • Dubbele waarden verwijderen: er zijn veel manieren om handig en snel je data op te schonen. Je oefent met de meest slimme manieren.  

  • Databasefuncties: je leert wat Excel goed kan en je leert waar het vaak fout gaat. Als je dit goed begrijpt, kun je Excel met heel veel data soepel laten werken.  

  • Geavanceerd sorteren en geavanceerd filteren is net even anders dan je gewend bent, maar helpt je bij zaken die je voorheen niet lukte bij sorteren en filteren. 

  • Andere handige tips en tricks die de trainer de hele dag door met je deelt

  

Wat levert het je op?

Je leert te denken vanuit de database gedachte in Excel. Daarmee wordt het voor jou een eitje om met geïmporteerde data te werken. Vervolgens leer je berekeningen waarmee je gegevens snel inzichtelijk maakt in mooie interactieve rapportages, zoals dashboards. Managers, collega’s en klanten zijn hier dol op 😊.  

De trainers

De cursus wordt verzorgd door verschillende trainers, waaronder Adriaan Hoenderdos.

Voorkennis

We verwachten dat je bekend bent met de onderwerpen uit de cursus Excel Module I en Module II.

Software

De training is geschikt voor iedere Excel gebruiker die met versie 2013, 2016, 2019 of 2021 werkt. In de training werken we met de nieuwste versie van Excel.

Cursusvormen

De cursus wordt klassikaal, incompany en als individuele training gegeven. Zowel fysiek als online. 

Blended Learning

De Excel Academy helpt je ook na de cursus op weg. Na afloop krijg je kosteloos toegang tot een online follow-up programma welke bestaat uit een reeks van videotutorials ter herhaling en verdieping. Zo kun je in je eigen tempo verschillende onderwerpen nogmaals doornemen. Op die manier blijft de kennis optimaal hangen en behaal je meer resultaat uit de cursus.

Cursuslocaties

De cursus wordt wisselend verzorgd in Eindhoven, Utrecht,  Amsterdam, Arnhem, Groningen en Rotterdam. We organiseren de training ook online. Informeer gerust naar de planning wanneer er geen datum op de gewenste locatie is ingepland.

Data en locaties (klassikale trainingen)

 

De lessen vinden plaats van 9:30 tot 16:30 uur.

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 495 per persoon (exclusief 21% BTW).

Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee, een uitgebreide lunch, gebruik van onze cursuslaptops en alle overige cursusmaterialen.

Inschrijven
3 garanties bij de Excel Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten.
Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.