Excel I: Basis PLUS

In deze training leer je in 1 dag de fundamenten en mogelijkheden van Microsoft Excel.

Veel mensen die met Excel werken hebben het zichzelf geleerd. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar het wordt pas echt leuk als een specialist je meeneemt in Excel. Investeer 1 dag in je kennis van Excel en leer: 

 • een wereld aan nieuwe mogelijkheden kennen
 • daarmee zelf heel wat sneller en slimmer werken

Deze training is voor mensen die nieuw zijn met Excel en voor mensen die er al mee werken. Je oefent tijdens de training zelf veel met Excel, zodat je het daarna in je eigen werk kunt toepassen.

Kortom: een investering in de cursus Excel basis PLUS verdient zich snel terug!

Het inschrijfgeld bedraagt € 495,- per persoon (exclusief 21% BTW). Dit bedrag is inclusief gebruik van de cursuslaptops, cursusmateriaal, lunch en koffie/thee. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat

Inschrijven

Onderwerpen

 • We kijken naar de belangrijkste principes van Excel. Hier beginnen vaak de eerste ooh’s en aah’s, ook voor gevorderde gebruikers.

 • Je leert efficiënter werken met veel basisvaardigheden: schermverkenning, verschillende vormen van selecteren en navigeren. Zo ga je sneller werken.

 • Gegevens invoeren zoals teksten, getallen, datums en reeksen. Je leert hierbij hoe Excel “denkt” over de gegevens die je invoert, zodat je fouten voor bent en je je werk in 1 keer goed doet.

 • Formules en functies: we behandelen de opzet van berekeningen in Excel en laten je zien hoe je berekeningen structureert. Als je deze principes snapt en de slimmigheidjes daarbij kent, kun je al veel doen.

 • Je leert met lijsten werken, zodat je gegevens makkelijk kunt sorteren en filteren zonder fouten te maken. Vervolgens ga je met tabellen werken en zie je welke voordelen en mogelijkheden dat biedt. Bijvoorbeeld als basis om mooie overzichten te maken.

 • Opmaak: hoe zorg je ervoor dat je gegevens overzichtelijk zijn en je werk er mooi uit ziet? Hoe kan Excel automatisch gegevens opmaken? We kijken naar voorwaardelijke opmaak. Bijvoorbeeld: “Wanneer de voorraad onder de 10 komt, kleur dan de cel rood.”

 • Printen klinkt simpel. Maar soms gaat het niet zoals je wilt. Hoe kun je titels bijvoorbeeld laten herhalen als je meerdere pagina's print?

 • Nog veel meer, de dag zit propvol handige tips. Eenmaal terug op je werk word je als Excel held gezien!  

Voor wie?

Deze cursus is bestemd voor 2 doelgroepen: 

 1. Mensen die redelijk nieuw zijn met Excel. Het is wel handig als je al enige ervaring hebt. Mocht je dat niet hebben, kijk dan svp naar onze gratis introductie video cursus.

 1. Voor ervaren gebruikers is dit een waardevolle aanvulling op je kennis.   
   

Heb je interesse om alle modules te volgen?

Schrijf je dan in voor Excel Professional en profiteer van € 300,- korting.

De trainers

De cursus wordt verzorgd door verschillende trainers, waaronder Adriaan Hoenderdos.

Wat levert het op?

Voor mensen die weinig weten van Excel: er gaat een wereld voor je open. En pas op, de training heet Excel basis, maar het is aardig doorwerken in deze training :-).

Reactie van een deelnemer met al flink wat Excel ervaring: “Wow, het kan veel sneller en makkelijker, dit gaat me flink tijd schelen. Ik wist niet dat er nog zoveel meer is dat Excel kan.”

Je gaat dan ook met een schat vol nieuwe mogelijkheden naar huis, veel deelnemers staan te popelen om na de training met hun eigen Excel sheets aan de gang te gaan. Het gedegen cursusboek kun je achteraf goed als naslagwerk, maar ook als oefenmateriaal gebruiken.

Voorkennis

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om deze cursus te volgen. Als je uit de voeten kunt met de pc en Windows is dat voldoende. Wanneer je helemaal nieuw bent met Excel is het aan te raden eerst vooraf onze online training Inleiding Excel te volgen. Je kunt je hiervoor kosteloos aanmelden op deze site.

Software

De training is geschikt voor iedere Excel gebruiker die met versie 2013, 2016, 2019 of 2021 werkt. In de training werken we met de nieuwste versie van Excel.

Cursusvormen

De cursus wordt klassikaal, incompany en als individuele training gegeven. We bieden de training ook online aan: je logt dan vanuit huis/werk in en je ziet de trainer online.

Blended Learning

De Excel Academy helpt je ook na de cursus op weg. Na afloop krijg je kosteloos toegang tot een online follow-up programma welke bestaat uit een reeks van videotutorials ter herhaling en verdieping. Op die manier blijft de kennis optimaal hangen en behaal je meer resultaat uit de cursus.

Cursuslocaties

De cursus wordt wisselend verzorgd in Eindhoven, Utrecht,  Amsterdam, Arnhem, Groningen en Rotterdam. We geven de training ook online. Informeer gerust naar de planning wanneer er geen datum op de gewenste locatie is ingepland.

Data en locaties (klassikale trainingen)

De lessen vinden plaats van 9:30 tot 16:30 uur. 

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 495,- per persoon (exclusief 21% BTW) .

Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee, een uitgebreide lunch, gebruik van onze cursuslaptops en alle overige cursusmaterialen.

Inschrijven

3 garanties bij de Excel Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten.
Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.